Meidän tiimi
Tiimimme on pieni, mutta pippurinen. Joukkoomme mahtuu monen asian osaajaa ja yhdessä autamme sinua ja perhettäsi.
Tutustu työntekijöihinOta YhteyttäHanna-Mari Ratilainen
Työskentelen Haapavedellä ja lähikunnissa. Palveluina toimintaterapia ja toimintaterapiatarpeen arviointi. Työskentelen toimitiloilla Haapavedellä sekä asiakkaan omissa arkiympäristöissä koululla, kotona tai päiväkodilla tavoitteiden mukaisesti.
Olen valmistunut toimintaterapeutiksi vuonna 2021. Työurallani olen työskennellyt lähinnä lasten ja nuorten parissa, mutta työskentelen mielelläni kaikenikäisten kanssa. Lisäkoulutusta minulla on lasten ja nuorten toimintaterapiaan liittyen. Syksyllä 2024 aloitan integratiivisen lasten ja nuorten rentoutusohjaaja koulutuksen.
Terapiassa pidän tärkeänä asiakkaan kohtaamista, terapian mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä, sopivien tavoitteiden asettamista sekä lähiympäristön kanssa tehtävää yhteistyötä. Parasta tässä työssä on se, kun asiakas saa oivalluksia ja onnistumisen kokemuksia. Pidän liikkuvasta ja vaihtelevasta työstä. Toimintaterapeuttina olen rauhallinen, luova ja kuunteleva.
Koulutukset
- Toimintaterapeutti AMK, 2021
- GAS-menetelmä
- Haastavasti käyttäytyvän lapsen ymmärtäminen kouluympäristössä ja tukitoimien suunnittelu
- Zones of Regulation - menetelmä lapsen itsesäätelyn tukena
- Tehoa nepsykuntoutukseen, työkalu vanhempainohjaukseen
Toimintaterapeutiksi olen valmistunut v. 2024. Kotimaassani Slovakiassa valmistuin maantieteen maisteriksi, mutta Suomeen muuttamisen jälkeen olen työskennellyt mm. matkailualalla, henkilökohtaisena avustajana sekä tulkkina.
Toimintaterapeutin työssä haluaisin hyödyntää kieliosaamistani, sillä toimintaterapiapalveluita pystyn tarjoamaan mm. unkarin, slovakian tai tšekin kielellä.
Toimintaterapeuttina kiinnostukseni keskipisteenä ovat lasten tunne - ja kaveritaidot sekä mielelläni työskentelen neurokirjon asiakkaiden kanssa.
Vapaa-ajalla viihdyn luonnossa ja harrastan sienestystä. Kesäisin mielellään vietämme lasteni kanssa aikaa viljelypalstalla. Arvoihini kuuluu eläinten auttaminen, jonka syystä perheeseeni kuuluu 2 eläinsuojeluyhdistykseltä adoptoitua kissaa. Koen myös tärkeänä eläinsuojelutyön tukemisen.
Koulutukset
- Zones of regulation - Joustavaa arkea (Toiminta akatemia 11.2023)
- Lasten aistitiedon käsittelyn vaikeudet (Tunnetaitoja lapsille 11.2023)
- Tunteet neurokijolla ( ADHD-liitto 04.2024)
- Kynäote haltuun (Toiminta akatemia 07.2024)
- Kynätaidot haltuun (Toiminta akatemia 08.2024)
- Visuaalinen hahmottaminen ja toimintakyky (Suomen kuntoutusyrittäjät, 11.2024) Käynnissä
- Nepsy-Osaajakoulutus (Mikkelin kesäyliopisto 02.2025) Käynnissä
Ritva Suutari-Lauronen
Toimintaterapeuttiurani alkoi 1992, jolloin valmistuin toimintaterapeutiksi Oulun Terveydenhuolto-oppilaitoksesta. Tämän jälkeen aloitin sijaisena Oulun yliopistollisessa sairaalassa vuorotellen lasten toimintaterapiassa ja aikuisneurologiassa. Tuohon aikaan ei ollut tarjolla vakituista työpaikkaa Oulun seudulla toimintaterapeuteille, joten aloittelinkin yrittäjänä jo vuonna 1993. Vaikka toiminkin yrittäjänä, niin tein välillä sijaisuuksia Oulun Yliopistolliseen sairaalaan, lähinnä lasten toimintaterapeuttina.
OuluToitiimin perustin 2016 keväällä. Tällä hetkellä toimin toimitusjohtajana yrityksessä; lisäksi teen edelleen lasten toimintaterapiaa.
Toimintaterapeuttina olen kiinnostunut aistitiedon käsittelyn haasteista ja niiden vaikutuksesta lapsen arkeen, osallistumiseen ja erityisesti vuorovaikutukseen.
Tasa-arvo, halu oppia toiselta niin kollegalta kuin lapsen vanhemmilta sekä toisen tietotaidon kunnioitus ovat minulle tärkeitä arvoja. Terapiaprosessissa jokainen perhe on ainutkertainen ja jokainen vanhempi on lapsensa paras asiantuntija. Toivonkin löytäväni toimivan kumppanuuden teidän vanhempien kanssa ja yhdessä tämän myötä edistämään niin lapsen kehitystä kuin tukemaan teidän perhettänne kohti toimivaa arkea.
Koulutukset
Suurin osa koulutuksistani liittyvät SI-terapiaan (Sensorisen integraation terapia) sekä vuorovaikutukseen.
Ratkaisukeskeisestä työotteesta löytyy myös koulutuksia mm. Ratkaisukeskeinen työnohjaaja sekä Ratkaisukeskeinen työskentely lasten ja varhaisnuorten kanssa.
Syömiseen liittyvät haasteet ovat melko yleisiä useimmilla SI-terapiaan tulevilla lapsilla ja tästä syystä kiinnostukseni tämän alan koulutuksiin on myös herännyt. Olen osallistunut seuraaviin koulutuksiin: The
SOS (Sequential Oral Sensory) Approach to Feeding, S.O.S. ja suomalaiset käytänteet syömisvaikeuksissa sekä Sensory Issues in feeding.
Seuraavissa käymissäni koulutuksissa fokus on vuorovaikutuksessa: Ryhmätheraplay peruskurssi, MIM/D-EIS (Dyadinen emotionaalinen vuorovaikutustyyli) SAI module one: Sensory Processing, Trauma and Attachment, DDP (Dyadic Developmental Psychotherapy) menetelmän peruskurssi; Vuorovaikutteinen kehityspsykoterapia -kiintymyskeskeinen perheterapia
Eläinavusteista kuntoutusta unohtamatta olen osallistunut koulutukseen: Koira-avusteinen kasvatus- ja kuntoutustyö
Tällä hetkellä olen Kognitiivisen terapian opinto-ohjelmassa ( 30 op)
Ota yhteyttä!
Lähetä meille rohkeasti viestiä. Kysyminen auttaa aina ja pystymme vähintäänkin ohjaamaan sinut oikean tiedon äärelle. Viesteihisi vastaa yrittäjämme Ritva.